Advies
Hoe bewaar ik een taart van Linda?

De taart met een botercremevulling is maximaal 2 dagen na meenemen nog houdbaar, een taart met een slagroomvulling is maximaal 1 dag houdbaar ivm de gevoeligheid tot bederven van de slagroom. Als de taart is aangesneden en je wilt het nog bewaren dan kan je het beste de taart in de taartdoos houden in de koelkast.

De taart kan het best bewaard worden in de koelkast. Als de taart te koud staat in de koeling, dan kan die gaan condenseren wanneer de taart uit de koeling wordt gehaald. Mocht de taart condensvorming vertonen dan kun je dit verhelpen door de taart aan de lucht te laten drogen en er vooral niet aan te zitten.

De taart kan maximaal 2 maanden ingevroren worden,mits de taart in een doos zit. Bij het ontdooien van de taart is het belangrijk om de temperatuurverschillen zo klein mogelijk te houden. Het ontdooien van de taart moet in de koelkast gebeuren. De taart kan condensvorming vertonen. Het beste is om de taart dan te laten drogen aan de lucht.

Een taart met slagroomvulling moet altijd in de koelkast bewaard worden. Taart met een botercremevulling kan buiten de koeling bewaard blijven mits het niet te warm is. Mijn advies is dat het beter is om taarten in de koeling te zetten omdat de taart dan het mooist blijft. Een uur voor serveren van de taart even buiten de koeling zetten zodat de taart op kamertemperatuur komt en lekker smaakt.